Colònies Estiu 2016

Trekking per a principiants

By 18 maig, 2018 No Comments

S’acosta l’estiu i més i més nens estan somiant de passar unes setmanes a un campament d’estiu a l’aire lliure. Aquest és el cas de la campament Pyrene, que té 6 camps diferents i un munt d’activitats per als més aventurers a la casa. Del 24 de juny al 28 de juliol als teus pares podran reservar un lloc per córrer les aventures sorprenents i fer nous amics.

Entre algunes de les activitats que es poden fer en el camp de Pyrene és el senderisme dins el paquet Aventura Jr o la Wild Adventure. Per aquest motiu un dels experts de club volia escriure un article on aprendre tot el que necessita saber sobre senderisme per a principiants. Li agradaria estar a l’avantguarda de l’esport? En aquest cas, continua llegint.

Tot el que necessites saber sobre senderisme per a principiants

El senderisme o trekking és una activitat molt completa que permet gaudir de la natura, independentment de la època de l’any. No obstant això, hi ha certs dubtes que poden sorgir quan vam començar a practicar aquest esport. Per exemple, com evitar butllofes als nostres peus. Quina motxilla és el més adequat o com tenir cura de la nostra higiene. En aquest espai us volem oferir alguns trucs bàsics per fer el teu primer contacte amb el senderisme inoblidable.

Roba, transpirable

Pode no has pensat sobre ell o que pugui semblar obvi. Però la roba és un dels millors complements que s’ha de triar per a trekking. Per això hauria de ser transpirable que fan suar menys i et sents més còmode en caminar. A més de tria teles que no deixen passar el fred quan s’assequin, també és interessant que siguin lleugers.

Mitjons

Us recomanem que us duguin els seus pares a comprar uns mitjons sense costura per no danyar els peus. Si vas a tenir una marxa curta pots portar gairebé qualsevol mitjó. No obstant això, si és més llarga o fins i tot vas a passar la nit fora, és millor tenir mitjons sense costures. Aquest tipus de mitjó també evitarà butllofes que poden fer que no siguis capaç de seguir caminant.

Sabates, adequats

No només anem a fer un passeig al bosc en qualsevol sabatilles que portem tot l’any. La millor cosa a fer si estàs començant en aquest esport és triar el calçat. Un bon calçat ajudará en pasejades curtes i  a avançar sobre asfalt i també a la terra. Aquest tipus de calçat s’adapta molt bé a tot tipus de superfícies i evitarà l’aparició de butllofes a causa de la fricció.

Sempre portem vaselina

Si malgrat tots aquests consells tens por que les butllofes acabarà en els peus, no hi ha millor remei que vaselina neutral. Sí, has llegit bé! Vaselina. Només cal posar una bona capa sobre el peu sencer abans de posar en els mitjons per evitar-los que apareguin. Insistir en el taló, entre els dits i en les plantes dels peus. Aquestes són les àrees que més pateixen quan caminem i peu comença a aconseguir massa calenta. La pots comprar a qualsevol farmàcia.

La motxilla ideal

Si vas a una botiga per comprar motxilles per a trekking estem segurs que pots anar boig amb totes les opcions en termes de litres i característiques. Si el seu descans de senderisme és un cap setmana la mida ideal és 30 litres. Aquí pots introduir tot el que necessites per fer senderisme. En cas que el viatge és només per un dia i no pel cap setmana, apostar per una petita motxilla. Per exemple, un viatge de senderisme.

Recordeu que:

  • Has de posar les coses que no vols que es mullin avaix de tot. Com roba, una tovallola o un sac de dormir, per exemple.
  • No portar pes que no necessites. No cal portar el seu condicionador del cabell o crema hidratant. Pel que fa a l’aigua, triar una ampolla lleugera en lloc d’una ampolla molt pesada. I sempre, sempre, sempre, sempre desfer-se de el que pesa i no necessita.
  • La posició de la motxilla ha de ser perfecte. En altres paraules, el seu maluc hauria de ser el punt final on descansa la motxilla. No ha d’arribar fins el cul perquè llavors l’esquena farà mal.

El ritme

Fins i tot si tens ganes de menjar-te el món en la teva primera escapada, no aconseguirás res mes que quedar per davant de tu mateix! Mantenir un ritme que et permeti fer el viatge i tornar sense haver de fer-ho amb la llengua fora. D’aquesta manera podrás gaudir l’experiència i repetir una i altra vegada.

Bategar plegats
Següent entrada

Deixa un missatge