Skip to main content

Carret

Entre d’altres moltes coses, aventures i fenòmens que intentem anar explicant en aquest blog, al campament de Fontanera hi passa el sender GR11. Les sigles GR denominen sender de gran recorregut i en el nostre cas, el GR11 recorre el Pirineu per la vessant Sud, des del Mediterrani fins l’Atlàntic, en 378 km.

Aquests dies quan pugem amb el Land Rover o amb la furgo des de Puigcerdà cap al campament i plou o fa una calor que t’assegura una bona rostida, recollim excursionistes de tot el món que segueixen aquest sender.

Avui ens ha guiat a nosaltres fins als peus del Puigpedrós. El matí no prometia, estava ennuvolat i han caigut 4 gotes… a les 07h45’ començàvem a esmorzar amb una mica de son i alguns dubtes davant del repte. Repàs de motxilles i amunt, seguint les marques blanca/vermella del GR11.

Al principi el sender travessa el bosc de pi negre de Guils, mica en mica va guanyant alçada passant per Roques Feres i arribant al Pla de la Feixa. Aquest primer tram és impressionant, la muntanya aquí fa un petit balcó i es pot veure des del Canigó, el Puigmal, La Tossa i el Cadí: des del Conflent a l’Urgell.

Després el sender ens porta, passant pel Refugi de Malniu, a Engorgs amb ganes de passar cap a les valls d’Andorra. Nosaltres el deixem passat el Refugi, per anar a buscar el cim del Puigpedrós.

Tot el dia caminant dóna per molt… és fàcil i segur seguir el GR11 durant el primer tram, sense alterar el destí. I estimulant buscar els camins pel nostre compte amb l’esperança d’arribar al cim, com diu el poeta se hace camino al andar.

Simplement caminar, caminar i caminar…. sempre amb un mateix i amb els companys, descobrint, entre rialles i silencis, que som viatge.

2 Comments

  • Natàlia ha dit:

    Les fronteres son límits que hem marcat els humans per determinar a qui pertany què… creueu-la… el paradís segueix i segur que us esperen amb les mans obertes a l’altre banda!

Deixa un missatge