Skip to main content

Carret

Comunitat 1 f. Grup social que es caracteritza generalment per un vincle territorial i de convivència o per una afinitat d’interessos i de conviccions ideològiques.

– Ei Joan, vine amb el carretó que hi carregarem totes aquestes fustes.

– Uaau, ara sí que es veu un bon canvi! Dormim aquí aquesta nit?

Netejar un refugi lliure maltractat per l’hivern i algú una mica emboirat, apartar les pedres d’un camí o treure els troncs caiguts que bloquegen el riu són algunes de les tasques que es realitzen dins l’activitat de Serveis a la Comunitat. Perquè és justament d’aquesta comunitat pirinenca de la qual tant ens veiem beneficiats tots els que gaudim de la muntanya.

Grup de nois apartant un arbre caigut en mig d'un camí

Gràcies a la feina de forestals, pagesos, ramaders i amants de la muntanya es mantenen els camins, les pistes i els refugis pels quals circulem durant l’estiu, i també al llarg de la resta de l’any. Els Serveis a la Comunitat són una manera de posar un gra de sorra en la preservació i el vincle amb aquest territori.

Però no patiu pas, que en mig de la feina feixuga, del carregar i descarregar, sempre hi ha espai per a les curses de carretons o el llançament de pinyes. I és que no hi ha res com ajuntar uns quants adolescents ben plens d’energia perquè la feina es converteixi en tota una aventura.

Deixa un missatge