Skip to main content

Carret

Hem afegit un nou apartat a la web on us expliquem com és el menú i quins aliments escollim pels àpats de les colònies. Busquem productes naturals i de qualitat, a poder ser ecològics, de temporada, però sobretot de proximitat.

Per què productes de proximitat?
Hi ha diferents raons que ens fan apostar per productes locals. Està clar que tots aquells aliments que han estat elaborats o cultivats a la zona no han de ser transportats i, per tant, el cost tant econòmic com de consum energètic i la contaminació es redueixen notablement. A més a més, consumir de proximitat ens ajuda a fer xarxa, a crear una comunitat i donar suport a negocis normalment més petits i familiars. Però per sobre de tot, ens agrada saber d’on surt allò que mengem, conèixer les històries que hi ha al darrere: qui són els productors i com s’elaboren els aliments. Per exemple l’oli, que la família d’en Toni, monitor de les colònies, elabora de forma artesanal a Granada i que ens puja quan ve a la Cerdanya. O la carn de vedella, que la família de la Laura, també monitora, cria en aquestes mateixes muntanyes.

El secret de la nostra cuina
Diuen que el secret de la bona cuina és la matèria primera. Aquí no fem grans elaboracions, res d’esferificacions ni plats amb complicats noms francesos, però comptem amb un material de primera. Si no has parat de sentir a parlar d’allò boníssim que menjàvem durant les colònies, aquí et diem on trobar-ho:

 • Mooma és la nostra marca de sucs que volen durant els esmorzars i berenars. Sucs 100% naturals, sense sucres, conservants ni colorants.
 • La proteïna vegetal i molts productes per a celíacs els comprem a Vegetalia, productors i distribuïdors d’aliments ecològics i vegetarians.
 • La nota dolça ve de la mà de Simón Coll, empresa familiar amb més 180 anys d’experiència com a mestres xocolaters.
 • La carn de pollastre i els ous ens els porten de la Seu d’Urgell la família de Pollastres Guiu.
 • La carn de vedella la comprem a la família de la Laura del Mas Cal Gintó, situat al poble de Mosoll.
 • El pa el recollim a Bellver, al Forn Pous amb més de 100 anys d’història.
 • L’oli d’oliva fa dos anys que ens el puja en Toni de Granada, Aceite del Valle del Almanzora. Quan se’ns acaba comprem oli del Montsià, de la marca Grusco.
 • L’arròs també ve de les Terres de l’Ebre, concretament de la cooperativa Arròs Montsià amb Denominació d’Origen Protegida.
 • Els cereals els comprem a La Grana, agricultura ecològica amb seu a Moià.
 • La pasta ve d’una empresa familiar del Moianès amb més de 140 anys d’història, La Moianesa.
 • Els productes làctics tenen diversos orígens: els flams de Làctics Llívia, la llet la comprem a Cooperativa Cadí de la marca Llet Nostra i per últim, els iogurts de Làctics Cabrianes.
 • Les begudes provenen del Parc Natural del Montseny, concretament de Viladrau, de la mà de la marca YoSoy.
 • Mercafruits ens porta la fruita i la verdura des de Manresa.

Des de Colònies Estiu Pyrene volem agrair a tots aquests productors la seva feina i el seu compromís amb la terra que fan que puguem gaudir d’una alimentació sana, equilibrada i gustosa.

El nostre plat estrella: l’hamburguesa de la festa de comiat
L’últim dia de colònies sempre és especial. L’alegria i els nervis es barregen amb un aire de nostàlgia al saber que demà tot haurà acabat. És moment de celebrar allò que hem viscut junts. I quin menjar fa més a festa que una bona hamburguesa amb patates? Aquest és clarament el nostre plat estrella. La veritat és que no té gaire secret més enllà de fer servir bons productes: una carn, ecològica i de qualitat que ens assegura un bon final de festa. També en fem de veganes a base de llegums, tofu o seitan.

Leave a Reply