Els Premis Esforç van néixer el 2011 per reconèixer l’esforç acadèmic dels joves en un moment crucial de la configuració de la seva personalitat (entre els 13 i 16 anys). Durant les dues primeres edicions dels Premis Esforç, vàrem aconseguir que famílies de la Cerdanya financessin 30 beques per a joves.

L’any 2014 amb els nostres col·laboradors d’El Despertador vàrem arribar a 40 beques. Gràcies a 92 mecenes vam produir el CD Despertant una il·lusió amb músiques cedides per Sandra Rehder, Xevi Compte, Mazzías, Cesk Freixas, Andrea Motis i la Sant Andreu Jazz Band, entre d’altres. Els CD’s es varen vendre recaptant els fons necessaris per financiar les beques. La Fundació Adsis va ser la receptora dels Premis Esforç i varen participar a les Colònies Estiu Pyrene 2014 nois i noies de Barcelona.

Després de perdre embranzida l’any 2015, vàrem tornar amb forces el 2016 i 2017, arribant a 12 beneficiaris. Comencem la dècada del 2021 seguint fent camí, esperem obtenir el finançament per fer possible de nou els Premis Esforç.

Si pels teus fills les colònies son inoblidables. Per només 10€ ajudaràs a despertar la il·lusió de 40 joves més.