Skip to main content

Carret

Estem contents de presentar les Colònies Estiu Pyrene 2017. Aquest any ja sumarem el 19è juliol fent colònies i campaments d’estiu. Uooops! com passen els anys, que lluny d’on venim 🙂

 

Avui seguim treballant des del Club Esportiu Pyrene per posar el Pirineu a l’abast de tothom. De forma intensa, amb experiències senzilles. I seguim fidels al que més ens agrada: facilitar l’aprenentatge experiencial en primera persona… i fer-ho fora de l’aula!

 

Els campaments que proposem són muntanya, llibertat, repte i cooperació. Som un equip de professionals locals, que oferim el que som i on vivim d’una forma autèntica i intensa. Les activitats que proposem ens permeten descobrir la Cerdanya i el Pirineu en sintonia amb la natura: caminant, corrent, pedalant, nedant i galopant. Prenent decisions, ajudant-nos, sent els protagonistes de les aventures que junts vivim.

 

Durant aquests anys hem anat desviant on posem el focus d’atenció: de centrar-nos en les activitats, hem passat a centrar-nos en l’entorn, aquestes muntanyes eternes, i en els companys, nous amics del viatge quan caminem, galopem o anem en bicicleta.

 

I amb el temps hem après a donar la mateixa importància a les activitats programades des de fa mesos com aquelles que sorgeixen de forma espontània, com buscar granotes al torrent o les tranquil·les converses de després de dinar.

 

Intentant arribar a tothom i superant barreres socioeconòmiques, hem impulsat, de la mà de Jordi Muñoz, els Premis Esforç: unes beques destinades a joves que s’han esforçat durant el curs amb la finalitat que puguin participar en les nostres colònies d’estiu. En les 6 darreres edicions hem becat un total de 125 joves.

 

Aquesta proposta de dia que teníem no encaixava amb els espais que ens oferien albergs, cases de colònies, o hotels, ja  que eren dissenyats per a altres usos. Aleshores va ser quan, fent equip amb la Natàlia Font des del 2011, vàrem començar a pensar com donar la volta a antigues masies, granges de conills o hotels d’habitacions dobles amb televisor, per conseguir que el camp base casés amb la nostra filosofia.

 

Amb aquest pròposit anàvem pensant i buscant… i a finals d’agost de 2015, pedalant pel Pla de Fontanera, ens vàrem adonar que aquest podia ser un lloc ideal per a establir el camp base de les Colònies Estiu Pyrene: amb un rierol, un pla envoltat de bosc, els estanys de Malniu i el Puigpedrós…  a tot això calia sumar-hi un accés fàcil, una casa/restaurant amb electricitat i aigua, i magnífiques vistes des del Canigó fins al Cadí.

 

Ens vàrem posar a treballar, no sense incerteses… i la primavera del 2016, amb l’Albert Ariza, vam començar a construir el campament amb una sola premisa: la sostenibilitat. Vàrem crear el Campament Sostenible Pyrene on 350 nois i noies varen viure durant el juliol passat en 4 torns de 7 dies, enmig del bosc i procurant minimitzar la petjada ambiental.

 

Els campaments que presentem per aquest estiu 2017 a Guils Fontanera promouen aprenentatges al medi natural amb independència de l’edat, les capacitats o les circumstàncies de cadascú. Tots podem viure ara i aquí el que ens proposa la natura. Aquestes experiències, tan allunyades de les pantalles i dels llibres, tan significatives, ens ajuden a conèixe’ns i a donar sentit al món que ens envolta. Perquè allò que aprenem a la natura no ho perdem mai i enriqueix de manera genuïna la nostra vida.

Deixa un missatge