Colònies Estiu 2017

L’aposta per un estiu ric en experiències i coherent amb l’entorn: les Colònies Estiu Pyrene (La Cerdanya, Pirineu)

By 19 Abril, 2017 No Comments

Estem contents de presentar les Colònies Estiu Pyrene 2017. Aquest any ja sumarem el 19è juliol fent colònies i campaments d’estiu. Uooops! com passen els anys, que lluny d’on venim 🙂

 

Avui seguim treballant des del Club Esportiu Pyrene per posar el Pirineu a l’abast de tothom. De forma intensa, amb experiències senzilles. I seguim fidels al que més ens agrada: facilitar l’aprenentatge experiencial en primera persona… i fer-ho fora de l’aula!

 

Els campaments que proposem són muntanya, llibertat, repte i cooperació. Som un equip de professionals locals, que oferim el que som i on vivim d’una forma autèntica i intensa. Les activitats que proposem ens permeten descobrir la Cerdanya i el Pirineu en sintonia amb la natura: caminant, corrent, pedalant, nedant i galopant. Prenent decisions, ajudant-nos, sent els protagonistes de les aventures que junts vivim.

 

Durant aquests anys hem anat desviant on posem el focus d’atenció: de centrar-nos en les activitats, hem passat a centrar-nos en l’entorn, aquestes muntanyes eternes, i en els companys, nous amics del viatge quan caminem, galopem o anem en bicicleta.

 

I amb el temps hem après a donar la mateixa importància a les activitats programades des de fa mesos com aquelles que sorgeixen de forma espontània, com buscar granotes al torrent o les tranquil·les converses de després de dinar.

 

Intentant arribar a tothom i superant barreres socioeconòmiques, hem impulsat, de la mà de Jordi Muñoz, els Premis Esforç: unes beques destinades a joves que s’han esforçat durant el curs amb la finalitat que puguin participar en les nostres colònies d’estiu. En les 6 darreres edicions hem becat un total de 125 joves.

 

Aquesta proposta de dia que teníem no encaixava amb els espais que ens oferien albergs, cases de colònies, o hotels, ja  que eren dissenyats per a altres usos. Aleshores va ser quan, fent equip amb la Natàlia Font des del 2011, vàrem començar a pensar com donar la volta a antigues masies, granges de conills o hotels d’habitacions dobles amb televisor, per conseguir que el camp base casés amb la nostra filosofia.

 

Amb aquest pròposit anàvem pensant i buscant… i a finals d’agost de 2015, pedalant pel Pla de Fontanera, ens vàrem adonar que aquest podia ser un lloc ideal per a establir el camp base de les Colònies Estiu Pyrene: amb un rierol, un pla envoltat de bosc, els estanys de Malniu i el Puigpedrós…  a tot això calia sumar-hi un accés fàcil, una casa/restaurant amb electricitat i aigua, i magnífiques vistes des del Canigó fins al Cadí.

 

Ens vàrem posar a treballar, no sense incerteses… i la primavera del 2016, amb l’Albert Ariza, vam començar a construir el campament amb una sola premisa: la sostenibilitat. Vàrem crear el Campament Sostenible Pyrene on 350 nois i noies varen viure durant el juliol passat en 4 torns de 7 dies, enmig del bosc i procurant minimitzar la petjada ambiental.

 

Els campaments que presentem per aquest estiu 2017 a Guils Fontanera promouen aprenentatges al medi natural amb independència de l’edat, les capacitats o les circumstàncies de cadascú. Tots podem viure ara i aquí el que ens proposa la natura. Aquestes experiències, tan allunyades de les pantalles i dels llibres, tan significatives, ens ajuden a conèixe’ns i a donar sentit al món que ens envolta. Perquè allò que aprenem a la natura no ho perdem mai i enriqueix de manera genuïna la nostra vida.

Deixa un missatge