Skip to main content

Carret

La veieu? allà dalt? ben rodona i roja. L’adjectiu espectacular queda curt.

Una superlluna es produeix quan l’òrbita de la lluna és més propera (perigeu) a la Terra i alhora està plena. Per això, és lleugerament més brillant i més gran que una lluna plena normal. El terme ‘superlluna’ va ser encunyat el 1979 i s’utilitza en l’actualitat per descriure el que els astrònoms anomenarien una ‘lluna plena de perigeu’, és a dir, una lluna plena que es produeix a prop o en el moment en què la Lluna es troba en el seu punt més proper de l’òrbita al voltant de la Terra. La superlluna del cérvol s’anomena així perquè els agricultors van descobrir que en aquella època de l’any les astes dels cérvols mascles estan en ple creixement, un fenòmen que passa una vegada l’any. En algunes zones dels Estats Units es coneix com a ‘lluna de tro’, perquè passa en temporada de tempestes.

Sembla que sigui de dia…

Ens ha acompanyat mentre el grup d’Aventura fèiem cinema a la fresca, hem agafat les màrfegues i ens hem esmunyit dins dels sacs sota la gran carpa, no fa gens de fred aquesta nit. Mmm… les crispetes que han fet l’Andrea i l’Aida estan boníssimes!

Els Minairons hem jugat amb la Lluna. Alguns amb els frontals oberts, els altres sense, realment avui la llum de la lluna ho il·lumina tot. Així és molt mes fàcil trobar la bandera!

Els d’Equitació Perfeccionament estem “d’hotel”. Hem pujat al refugi de Prat Miró a passar la nit, l’Uri ens ha pujat el sopar calent, els sacs i màrfegues i tot el necessari per passar la nit, des d’aquí es veu una lluna vermella espectacular.

Els de Wild Adventure som fora també, el refugi de Claror a Andorra ens ofereix les seves parets, amb la calor que fa demà de baixada al campament de segur que ens tornem a banyar als Estanys de la Pera.

I els de Travessa hem arribat al campament a la tarda, ens hem pogut fer una bona dutxa i descansar una mica, però no gaire. La Lluna no ens ha tret l’ull de sobre mentre ens repartíem el menjar per la segona volta de la ruta, demà pel matí tornem a arrancar, propera destinació El Cadí! Pujarem des d’Estana cap a Prat d’Aguiló i d’allà farem el Comabona i fins al Refugi de Sant Jordi. El dissabte acabarem la travessa a Riu de Cerdanya, ens recolliu a les 12am?

Amb moltes ganes de seguir caminant cap a noves aventures!!!

Deixa un missatge