Skip to main content

Carret

“Cadena de favors”, amb aquest idea va néixer en el seu moment l’activitat de “Serveis a la comunitat”. Passem una setmana convivint amb la natura i gaudint d’ella en tot moment. Alguns hi estem dues setmanes i d’altres vam començar muntant el campament al juny i en marxarem a l’agost. 

Creiem en què tot el què rebem cal tornar-ho i en què tot el què donem ens serà retornat algun dia, potser no de manera directa, potser no instantàneament, però sí en algun lloc i en algun moment en el temps. 

Els primers a trepitjar l’Estació d’Esquí Nòrdic de Fontanera ens trobem una casa restaurant solitària i un gran magatzem de color verd. A poc a poc i entre pluja i pluja hi anem col·locant una tanca de fusta feta amb troncs d’arbres del mateix bosc de Guils, ens evitarà que a l’estiu les vaques ens despertin a llepades cada matí. Les dutxes solars són les que porten més feina, hi fem arribar l’aigua, hi posem pedretes per drenar i hi col·loquem uns llistons ben vernissats, la cortina amb velles cordes d’escalar reutilitzades li donen el toc final. Les plaques solars precisen de la instal·lació d’un tècnic, però la resta ens ho muntem nosaltres. Les tendes les alcem entre tots ben amunt i les lliguem ben fort per si el vent del nord decideix bufar algun dia.  Els terres de palets i la catifa ens porten una mica de cap perquè quedi tot ben anivellat, però les lliteres ja les tenim per mà, ens posem al solet i vinga a muntar.

L’última tarda dels campaments, quan ja l’herba és més groga i els somriures i corredisses s’han esvaït muntanya avall comença la tasca de desmuntar. Sembla mentida com va canviant el campament amb cada torn, mica en mica cada grup va deixant empremta, no només en el blog, no només en les fotos que anem penjant al Flicker, no només dins dels nostres cors i la nostra memòria, també físicament. Despengem cartellets pintats a mà dels arbres, desenganxem dibuixos de les finestres del restaurant, recollim roba perduda de sota alguna llitera… 

Encara que no vulguem deixem empremta. I sabeu què? nosaltres som partidaris de deixar-la beeen grossa! Aquest matí ha anat d’això, un dels grups d’Aventura Jr. ha tingut l’activitat de Serveis a la Comunitat, després d’esmorzar s’han calçat les bambes, han agafat pics, pales, bosses d’escombraries, fil de pita, tisores, escombres, retoladors, guants de treball… tot el què han cregut que necessitarien per deixar el Refugi de la Cases com un hotel de 5 estrelles. 

Aquest refugi lliure es troba amagat al final d’un espès bosc de pi negre, quasi ningú el coneix, però s’hi arriba per un sinuós corriol ombrívol d’uns 2Km des del mateix Campament Pyrene. Allà hi van sovint els Minairons a buscar rastres d’animals i els d’Equitació s’hi han refugiat alguna vegada quan els ha enxampat la pluja a mig camí. Un immillorable refugi i pati de jocs.

Una vegada al refugi ens hem distribuït les tasques, hi ha molt per fer! Un grupet hem netejat l’interior amb escombres i raspalls, un altre ens hem passat el matí traient ortigues i males herbes de davant la porta i uns altres hem fet uns bonics cartells avisant als futurs visitants de la importància de deixar-ho tot millor del què ho hem trobat.

Tot plegat una bonica manera de deixar  grossa empremta, col·laborant entre tots i per a tots. 

Leave a Reply