Skip to main content

Carret

Estimades famílies,

Cada estiu a les Colònies Estiu Pyrene, a banda de muntar les tendes i descobrir llacs i cims (que bucòlic), passen moltes coses fora del guió. Són les anècdotes que s’expliquen només pujar al cotxe de tornada o les que es recordaran potser ja per sempre.

Quan baixo els nois i noies a l’aeroport de BCN per agafar l’avió cap a casa després d’haver passat una setmana al Pirineu compartim què els ha agradat més. I sí, parlen de les aigües transparents del barranc o com impressiona veure sortir el sol fent un bivac a 2.300 m, però quan més se’ls il·lumina la cara és quan expliquen com els va salvar, enmig d’una tempesta amb pedra, llamps i trons, trobar una cabana de pastor de 2 m2 i com s’ho van fer per encabir-s’hi 25 persones, o com una guineu es va fer amiga d’un grup i, durant dos dies es van ajudar mútuament. I això que no m’expliquen el millor, tot el que han après amb els seus nous amics, algunes petites entremaliadures o alguns amors d’estiu. Aquestes vivències quedaran com un dels tresors més ben guardats de les seves vides.

Com a director de les Colònies Estiu Pyrene em dedico durant tot l’any a planificar-les, així i tot sóc conscient que el més meravellós que hi passa és el que no puc organitzar. Aprofito el moment per dir que en la meva tasca de planificació m’autolimito: un excés de planificació pot encotillar l’equip, els participants i les experiències. És allò que es diu dels alemanys: encara que guanyin les finals de futbol, els manca màgia. De vegades les experiències són traumàtiques: fer-se pipí a la nit i tenir el sac moll l’endemà, agafar unes angines o caure de la bici i trencar-se un braç. Quan passa ens quedem gelats, revisem els perquès i fem autocrítica per millorar.

Amb tot això aquest estiu hem sumat a la realitat ja normalment canviant, la crisi de la COVID-19. Ha estat frenètic, us podeu imaginar, i alhora pel que fa a la comunitat Pyrene també meravellós perquè com els joves que van trobar la cabana de pastor en plena tempesta, hem treballat braç a braç més que mai compartint les dificultats, i crec, que la realitat ens ha obligat a ser més humils i solidaris que abans.

Ara estem contents d’haver decidit tirar endavant les colònies quan tot trontollava, feliços d’haver fet quelcom que volíem i que no sabíem com ho faríem, cansats de la feinada que ha suposat i també, molt agraïts, a aquestes muntanyes, als llacs, els boscos, als nens i les nenes, als joves i als pares i mares que heu fet el camí més planer i que heu fet confiança a les Colònies Estiu Pyrene.

Una forta abraçada de tot l’equip Pyrene, molta sort en l’inici de curs i… fins l’estiu 2021!

Raül Cavaller
Director Colònies Estiu Pyrene

Següent entrada

Deixa un missatge