El Campament Sostenible Pyrene està situal a la base de l’Estació d’Esquí Nòrdic d’Aransa, al refugi El Fornell. Es troba enmig d’un bosc de pi negre, a 1.900 mestres d’alçada, envoltat de llacs i cims de quasi 3.000 metres. A la falda del Massís del Perafita – Tossa Plana de Lles, tenim maravelloses vistes al Cadí, la Tossa d’Alp, el Puigmal i la vall de la Cerdanya.

Sortint de Martinet i passant pel poble d’Arànser, arribem al Refugi El Fornell per carretera asfaltada creuant boscos de roures i pi negre. Són 18 km o 30’ de trajecte per gaudir dels revolts i del paisatge. Al costat del refugi es troba l’Estació d’Esquí Nòrdic d’Aransa, un racó verge i salvatge de la Cerdanya on ubiquem les Colònies Estiu Pyrene. Al campament és on convivim els 6 Camps junts, punt de trobada d’amics i d’inici de nous reptes i aventures.

Les nostres coordenades són UTM: 31N / ETRS89, coordenades GMS: E (X): 387761.0 m – N (Y): 4697676.0 m.

SOSTENIBILITAT

Dues plaques solars que escalfen les dutxes muntades darrere unes fustes

CAMPAMENT 0 EMISSIONS, 0 RESIDUS I 100% RESPECTUÓS AMB EL MEDI AMBIENT

Després de 4 anys a Fontanera, hem començat la dècada de 2020 a Arànser amb el mateix esperit de sempre: amb ganes de descobrir nous racons, renovar les rutes i pujar muntanyes diferents. Aquí hi tenim tranquil·litat, un rierol, bosc, els llacs de la Pera i el Perafita, Monturull i la Tossa Plana… Renovem el repte de construir el campament 100% sostenible. Des de la il·luminació amb energia solar, la recollida selectiva o dutxar-se amb aigua calenta gràcies a plaques solars, aquestes són mesures per procurar minimitzar la nostra petjada ambiental.

ALLOTJAMENT I SERVEIS

Durant les Colònies Estiu Pyrene, disposem en ús exclusiu del refugi El Fornell equipat amb cuina professional, lavabos, terrassa i menjador amb llar de foc.

Esmorzem, dinem i sopem en plena natura quan fa bo. A la terrassa del refugi tenim taules i bancs de fusta, protegits del sol amb veles durant el dia i il·luminades a la nit. A 20 metres disposem 4 tendes de 25 places cadascuna on dormim en lliteres. Guardem la roba en caixes individuals i les maletes, les bicis, els cascs o les selles les guardem als magatzems. El campament té el perímetre protegit de vaques, cavalls o cabirols amb una tanca de fusta.

SABEM EL QUE MENGEM

Des dels fogons del refugi del Fornell, l’equip de cuina prepara els àpats tenint en compte l’alta demanda energètica de les activitats que duem a terme. I alhora cuidant el que mengem. Perquè som part activa en els hàbits saludables dels joves, i també perquè el volum de compra de llet, pa, sucs o pasta durant 5 setmanes de campaments és considerable pel que generem un impacte positiu allà on comprem.

Volem saber l’origen dels productes que mengem a les Colònies Estiu Pyrene, per això apostem per empreses familiars, de proximitat i de qualitat. Aquesta aposta suposa, evidentment, un increment en el pressupost que destinem a alimentació. Però si a casa ho cuidem, perquè no fer-ho quan anem de colònies?

En els últims 15 estius de colònies hem anat fent canvis en el menú. Des de fa 2 anys, hem deixat de servir peix: era congelat i està clar que no el pescàvem al Segre. En canvi la nostra comarca és reconeguda per la carn de vedella. Ens assegurem que la carn que mengem, criada a les nostres muntanyes, és de la màxima qualitat. També hem anat augmentat la ingesta de proteïna vegetal a través de llegums, soja, tofu, fruits secs i cereals com la civada o la quinoa.

Evitem els aliments ultra-processats i els aliments nocius per a la salut. Treballem per posar a la taula alimentació saludable. Però entre que arriben i no arriben els de Wild Adventure, hi ha dies en que també se’ns passa l’arròs, això sí, arròs passat amb DOP Delta de l’Ebre.

Descarrega el menú