El Campament Sostenible Pyrene està situal a la base de l’Estació d’Esquí Nòrdic d’Aransa, al refugi El Fornell. Es troba enmig d’un bosc de pi negre, a 1.900 mestres d’alçada, envoltat de llacs i cims de quasi 3.000 metres. A la falda del Massís del Perafita – Tossa Plana de Lles, tenim maravelloses vistes al Cadí, la Tossa d’Alp, el Puigmal i la vall de la Cerdanya.

Sortint de Martinet i passant pel poble d’Arànser, arribem al Refugi El Fornell per carretera asfaltada creuant boscos de roures i pi negre. Són 18 km o 30’ de trajecte per gaudir dels revolts i del paisatge. Al costat del refugi es troba l’Estació d’Esquí Nòrdic d’Aransa, un racó verge i salvatge de la Cerdanya on ubiquem les Colònies Estiu Pyrene. Al campament és on convivim els 6 Camps junts, punt de trobada d’amics i d’inici de nous reptes i aventures.

Les nostres coordenades són UTM: 31N / ETRS89, coordenades GMS: E (X): 387761.0 m – N (Y): 4697676.0 m.

SOSTENIBILITAT

Dues plaques solars que escalfen les dutxes muntades darrere unes fustes

CAMPAMENT 0 EMISSIONS, 0 RESIDUS I 100% RESPECTUÓS AMB EL MEDI AMBIENT

Després de 4 anys a Fontanera, hem començat la dècada de 2020 a Arànser amb el mateix esperit de sempre: amb ganes de descobrir nous racons, renovar les rutes i pujar muntanyes diferents. Aquí hi tenim tranquil·litat, un rierol, bosc, els llacs de la Pera i el Perafita, Monturull i la Tossa Plana… Renovem el repte de construir el campament 100% sostenible. Des de la il·luminació amb energia solar, la recollida selectiva o dutxar-se amb aigua calenta gràcies a plaques solars, aquestes són mesures per procurar minimitzar la nostra petjada ambiental.

ALLOTJAMENT I SERVEIS

Durant les Colònies Estiu Pyrene, disposem en ús exclusiu del refugi El Fornell equipat amb cuina professional, lavabos, terrassa i menjador amb llar de foc.

Esmorzem, dinem i sopem en plena natura quan fa bo. A la terrassa del refugi tenim taules i bancs de fusta, protegits del sol amb veles durant el dia i il·luminades a la nit. A 20 metres disposem 4 tendes de 25 places cadascuna on dormim en lliteres. Guardem la roba en caixes individuals i les maletes, les bicis, els cascs o les selles les guardem als magatzems. El campament té el perímetre protegit de vaques, cavalls o cabirols amb una tanca de fusta.