El Campament Sostenible Pyrene està situal a la base de l’Estació d’Esquí i Muntanya de Lles, a Cap del Rec. Es troba enmig d’un bosc de pi negre, a 1.956 mestres d’alçada, envoltat de llacs i cims de quasi 3.000 metres. A la falda del Massís del Perafita – Tossa Plana de Lles, tenim maravelloses vistes al Cadí, la Tossa d’Alp, el Puigmal i la vall de la Cerdanya.

Sortint de Martinet i passant pel poble de Lles de Cerdanya, arribem a Cap del Rec per carretera asfaltada creuant boscos de roures i pi negre. Són 17 km o 30’ de trajecte per gaudir dels revolts i del paisatge. Aquí comença l’Estació d’Esquí Nòrdic de Lles, un racó verge i salvatge de la Cerdanya on ubiquem les Colònies Estiu Pyrene. Al campament és on convivim els 8 Camps junts, punt de trobada d’amics i d’inici de nous reptes i aventures.

Les nostres coordenades són UTM: 31T 390305.772 4698495.843, Decimal Degree N 42.431027 E 1.666446

SOSTENIBILITAT

Dues plaques solars que escalfen les dutxes muntades darrere unes fustes

CAMPAMENT 0 EMISSIONS, 0 RESIDUS I 100% RESPECTUÓS AMB EL MEDI AMBIENT

Després de 4 anys a Fontanera i de 4 anys a Aransa, aquest 2024 estem a Cap del Rec a Lles de Cerdanya amb el mateix esperit de sempre: amb ganes de descobrir nous racons, renovar les rutes i pujar muntanyes diferents. Aquí hi tenim tranquil·litat, un rierol, bosc, l’Estany de l’Orri i els llacs de la Pera, la Tossa Plana, la Muga i el Pic de Setut… Renovem el repte de construir el campament 100% sostenible. Des de la il·luminació amb energia solar, la recollida selectiva o dutxar-se amb aigua calenta gràcies a plaques solars, aquestes són mesures per procurar minimitzar la nostra petjada ambiental.

ALLOTJAMENT I SERVEIS

Durant les Colònies Estiu Pyrene, disposem en ús exclusiu de la Casa – Cafeteria de l’Estació d’Esquí Nòrdic de Lles, equipat amb cuina, lavabos, terrassa i menjador.

Esmorzem, dinem i sopem en plena natura quan fa bo. A la terrassa de la Cafeteria hi tenim taules i bancs de fusta, protegits del sol amb veles durant el dia i il·luminades a la nit. A 20 metres disposem 4 tendes de 25 places cadascuna on dormim en lliteres. Guardem la roba en caixes individuals i les maletes, les bicis, els cascs o les selles les guardem als magatzems. El campament té el perímetre protegit de vaques, cavalls o cabirols amb una tanca de fusta.

SABEM EL QUE MENGEM

L’equip de cuina prepara els àpats tenint en compte l’alta demanda energètica de les activitats que duem a terme. I alhora cuidant el que mengem. Perquè som part activa en els hàbits saludables dels joves, i també perquè el volum de compra de llet, pa, sucs o pasta durant 6 setmanes de campaments és considerable pel que generem un impacte positiu allà on comprem.

Volem saber l’origen dels productes que mengem a les Colònies Estiu Pyrene, per això apostem per empreses familiars, de proximitat i de qualitat. Aquesta aposta suposa, evidentment, un increment en el pressupost que destinem a alimentació. Però si a casa ho cuidem, perquè no fer-ho quan anem de colònies?

En els últims 15 estius de colònies hem anat fent canvis en el menú. Des de fa 2 anys, hem deixat de servir peix: era congelat i està clar que no el pescàvem al Segre. En canvi la nostra comarca és reconeguda per la carn de vedella. Ens assegurem que la carn que mengem, criada a les nostres muntanyes, és de la màxima qualitat. També hem anat augmentat la ingesta de proteïna vegetal a través de llegums, soja, tofu, fruits secs i cereals com la civada o la quinoa.

Evitem els aliments ultra-processats. Treballem per posar a la taula alimentació saludable. Però entre que arriben i no arriben els de Wild Adventure, hi ha dies en que també se’ns passa l’arròs, això sí, arròs passat amb DOP Delta de l’Ebre.

Descarrega el menú