420

per setmana

Grans aventures per als més menuts del campament!

Els més petits del campament tenen l’ajuda dels participants més grans dels altres camps i de tot l’equip de monitors. Quina sort! El camp de Minairons té un màxim de 16 places. Per ells és una de les tendes de campanya de 25 places on hi dormen també 2 monitors.

El Rubén Barajas, Mestre d’Educació Infantil i Primària, és el responsable del Camp Minairons.

Inclou l’allojament en Règim de Pensió Completa; del sopar del primer dia, al dinar del darrer dia; desplaçaments interns, material específic per fer les activitats, monitors les 24h del dia i l’assegurança accidents.

Dia 1

Avui tot són cares noves, els més menuts arriben al Eco Campament Sostenible Pyrene situat a 1900m d’alçada acompanyats dels pares, alguns venen amb amics, altres amb germans o cosins, els valents venen sols, disposats a conèixer un munt d’amics. Cadascú comença la seva aventura d’una manera ben diferent. La majoria s’hi estaran una setmana, alguns dues! És una tarda perquè se situin, s’ajunten amb els monitors, es presenten i fan jocs mentre alguns pares es resisteixen a marxar, apareixen els primers riures. On són les dutxes? alguns ja tenen clar que volen dormir a la llitera de dalt i els altres a prop de la monitora… i sense adonar-se’n ja és l’hora de sopar, se sent l’oloreta de sopa de galets per tot el campament.

Dia 2

La canalla desperta els ocells, estan plens d’energia, es vesteixen, passen pel wc a rentar-se la cara i s’amunteguen davant el plafó per veure quines activitats faran avui. Pel matí ja tenen la primera aventura, la cursa d’orientació pel Pla de Fontanera els ajudarà a situar-se en l’entorn. Omplen les cantimplores de la font, orienten les brúixoles cap al nord, col·loquen bé el mapa i endavant! A trobar fites! Però la calor apreta, què tal un banyet abans de dinar? el Torrent de la Mata de l’Ós és tot per a nosaltres. La tarda, més tranquila, els porta a collir floretes pel bosc per fer sabó natural.I després de sopar… gimcana nocturna! Ull que fa fred! Abric i frontal a punt!

Dia 3

Avui ja són els ocells que els lleven. Quina gana! Esmorzen al solet, amb l’herba sota els peus. Hi ha esmorzar per a tots els gustos; cereals, embotits variats, melmelada, sucs, colacao, fruita, pa, llet… Necessiten forces avui, l’excurisó al Refugi de les Cases està plena d’aventures, ponts de fusta, insectes, rierols… agafen les motxilles, les gorres, les cantimplores i la lupa, fins i tot alguns duen binocles, mai se sap què es pot trobar al bosc. Alguns tornen al campament amb les botes ben molles, les deixaran al solet mentre dinen els macarrons que les cuineres han preparat amb tant de carinyo. A la tarda agafen troncs, lliguen cordes, serren branques i construeixen unes cabanes millors que les d’en Robinson Crusoe.

Dia 4

Avui matinen, els participants de tots els camps comparteixen camí fins a l’Estany de Malniu, uns hi van a peu, els del camp de Bike en bici, els del camp d’Equitació a cavall i els més menuts hi van, però al seu ritme. Una vegada a l’Estany els atrevits es fan un banyet per treures de sobre la calor, quina aigua més freda! Un indret increïble on dinar, fer jocs i investigar tot el què la natura ens ofereix. De tornada segueixen el GR-11 fins al campament contemplant unes vistes espectaculars de tota la Cerdanya; el Cadí, el Puigmal, el Puigllançada… Avui si que necessiten una bona dutxa d’aigua calenta, les plaques solars els permetran aquest luxe. I al vespre… cinema a la fresca amb un bon grapat de crispetes a la mà!

Dia 5

Bon dia dormilegues! Avui els Minairons es lleven una mica abans perquè els toca parar taula, quants som en total? recordem que els de Wild Adventure han fet nit a fora i no hi són, quantes taules tenim? quants van a cada taula? Aquest matí toca taller de natura al bosc, observen amb lupa els capgrossos trobats al torrent, les papallones i marietes, posen menjar a les caixes niu i cullen maduixes de bosc, delicioses! I sense adonar-se’n ja és l’hora de dinar. Aquesta tarda l’esperen des del primer dia, equitació pel Pla de Fontanera! Els monitors de cavall i els grans del Camp d’Equitació els ensenyen a respatllar-los, ensellar-los… una vegada està tot apunt van tots junts a gaudir d’aquest fantàstic indret a cavall d’aquests fascinants animals.

Dia 6

Cal tapar-se bé avui que al Parc Animalier sempre fa fred. Es preparen les motxilles, esmorzen de valent i s’enfilen dins del tot terreny que els duu a un altre país, a França parlen en francès? La música i les cançons delaten el nerviosisme i les ganes que tots tenen de veure óssos, cérvols, porcs senglars amb els seus bebès, cavirols… Els prismàtics els ajuden a trobar el Linx que s’amaga discret entre els arbres. Cap al migdia la gana apreta, decideixen dinar a les taules del costat del tancat dels llops, amanida de pasta amb pit de pollastre arrebossat, és impossible que aquests animals es quedin indiferents, comencen a acostar-se a la reixa per moments. Dia complet que acaba amb una parada Puigcerdà per fer un gelat mentre passegen pel llac.

Dia 7

És l’últim dia, però no per això més ligh. Una vegada esmorzats tots els participants de tots els camps es distribueixen per grups per fer un raid; tir amb arc, orientació, btt… tots barrejats i units comparteixen els últims moments junts. Després de dinar les famílies ja comencen a arribar, barreja de sentiments per part de tots, feliços pel retrobament amb els seus i tristos per dir adéu al munt d’amics que han fet aquí dalt, entre pins, picasoques i postes de sol. Moments d’abraçades, llàgrimes i paperets amb números de telèfon. Ens veiem l’estiu vinent?

RESERVA ARA:

Consulta les dates i els preus